Épül a szuperbank: az MNB engedélyezte a Budapest Bank és az MKB Bank egyesülését

Épül a szuperbank: az MNB engedélyezte a Budapest Bank és az MKB Bank egyesülését olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

A Magyar Nemzeti Bank engedélyezte a Magyar Bankholding fúziós menetrendjének következő…

A teljes cikk itt olvasható:
Épül a szuperbank: az MNB engedélyezte a Budapest Bank és az MKB Bank egyesülését

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

A Magyar Nemzeti Bank engedélyezte a Magyar Bankholding fúziós menetrendjének következő jelentős lépését, a Budapest Bank és az MKB Bank 2022. március 31-i egyesülését. Az MKB Bank Nyrt. név alatt egyesült bankhoz a Takarék Csoport 2023 májusáig csatlakozik.

Az MNB engedélyezte a Magyar Bankholding fúziós menetrendje következő lépésének megvalósítását. Így a terveknek megfelelően 2022. március 31-én egyesül a Budapest Bank és az MKB Bank. A fúzió során a Budapest Bank az MKB Bankba olvad, és az egyesült bank átmenetileg MKB Bank Nyrt. név alatt működik. A két tagbank egyesülése a magyar pénzügyi piacon meghatározó szerepet betöltő szuperbank létrehozásának újabb fontos mérföldköve.

A Takarék Csoport 2023 májusáig csatlakozik a fúzióhoz. Ennek technikai lépéseként a jegybank engedélyezte a Takarék Csoportot tulajdonló Magyar Takarék Bankholding Zrt. részvételét is a 2022. március 31-i egyesülésben, amelynek keretében a Magyar Takarék Bankholding Zrt. is beolvad az MKB Bank Nyrt.-be. A Takarék Csoport csatlakozásáig a Magyar Bankholding Csoport harmonizálja a belső működést.

Az egyesülés nem jelent változást a bankcsoport tulajdonosi szerkezetében, a fúziós folyamatban résztvevő bankok meghatározó tulajdonosa továbbra is a Magyar Bankholding Zrt. lesz.

A terveknek megfelelően, sikeresen halad előre a régióban is egyedülálló fúzió. Egy olyan nagybankot hozunk létre, amely a jövőbe tekint, és a magyar emberek és vállalkozások lehető legjobb kiszolgálását célozza” – mondta dr. Barna Zsolt, a Magyar Bankholding elnök-vezérigazgatója.

Március 31-ét követően is biztosított lesz a lakossági és vállalati ügyfelek folyamatos és akadálytalan kiszolgálása: a Budapest Bank és az MKB Bank ügyfelei a megszokott bankfiókjaik és ügyintézési csatornáik mellett több helyszínen, nagyobb fiókhálózatban tudják majd pénzügyeiket intézni.

A 2023-ban megvalósuló teljes működési fúzió eredményeként mérlegfőösszeg alapján Magyarország második legnagyobb kereskedelmi bankja jön létre. Az épülő szuperbank rugalmas, nemzetközileg is élenjáró digitális megoldásokat vezet be, valamint épít a három külön-külön is erős hazai kereskedelmi bank erősségeire, értékeire és legjobb gyakorlataira, így a tagbankok által felhalmozott sok évtizedes szakértelemre, továbbá az ügyfelek magas minőségű kiszolgálása iránti elkötelezettségre. 

A fúziós folyamatot komoly IT fejlesztések is kísérik: a Magyar Bankholding jelenleg egy olyan új, digitális banki platformot épít, amely korszakváltást jelent mind a technológia, mind az ügyfélélmény tekintetében. Az egyes termékek közötti átjárás és azok kombinálása sokkal egyszerűbbé, a konstrukciók pedig még inkább személyre szabhatóvá válnak.

A létrejövő nagybank a teljes piaci spektrum lefedését és minden ügyfélszegmens kiszolgálását célozza, miközben jelentős hangsúlyt kap a lakossági, mikro-, kis- és középvállalati, valamint agrár ügyfeleinek nyújtandó új, modern, kedvező árazású termék- és szolgáltatási paletta biztosítása is.

Tovább az eredeti cikkre: Épül a szuperbank: az MNB engedélyezte a Budapest Bank és az MKB Bank egyesülését

Vélemény, hozzászólás?