Felpörgetheti az ingatlanpiacot egy idei pályázat

Felpörgetheti az ingatlanpiacot egy idei pályázat olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Január közepén újabb 100 milliárd forintra pályázhattak a kis- és középvállalkozások…

A teljes cikk itt olvasható:
Felpörgetheti az ingatlanpiacot egy idei pályázat

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

Január közepén újabb 100 milliárd forintra pályázhattak a kis- és középvállalkozások a GINOP Plusz keretében, melynek célja a cégek termelékenységének növelése, szervezeti megújulásának támogatása. A pályázaton elnyert összeget nemcsak technológiafejlesztésre, hanem infrastrukturális és ingatlan beruházásokra is fordíthatják. Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa szerint ez jelentősen fellendítheti majd a keresletet, az irodák mellett a lakások iránt is érezhetően emelkedhet majd az érdeklődés.

A Technológiaváltó támogatási programban 2022-ig 1700-nál is több vállalkozás kapott, több mint 210 milliárd forint támogatást, január közepén pedig újabb 100 milliárd forintra lehetett benyújtani pályázatot, melynek célja a termelő és a szolgáltató ágazatokban tevékenykedő mikro-, kis- és középvállalkozások termelékenységének növelése, technológiai és szervezeti megújulásának elősegítése.

A pályázat nemcsak a vállalkozások technológiai fejlesztéseit, az infokommunikációs eszközök beszerzését fejlesztését az üzleti felhő alapú szolgáltatások igénybevételét, támogatja, hanem az infrastrukturális és ingatlan beruházásokat is, amely a teljes ingatlanpiacra élénkítő hatást gyakorolhat a következő hónapokban.

Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa szerint eddig is léteztek olyan pályázati lehetőségek, melyekkel az irodavásárlást, iroda típusú ingatlanok vételét segítették elő. Ezek komoly népszerűségnek örvendenek a vállalkozások körében, ezért gyorsan kifutnak, hatásuk a piaci statisztikában is jól látszik.

„Egy-egy ilyen pályázat jelentősen fellendíti a keresletet, a vállalkozók egyébként is jobban odafigyelnek az átlagembereknél, hogy milyen lehetőségeik vannak, megragadnak minden esélyt a költségoptimalizált fejlesztésekre. Előfordul olyan is, hogy valaki adott esetben lakást vásárol, melynek az egyik szobáját alakítja ki irodának” – magyarázta a szakember.

Felhívta ugyanakkor rá a figyelmet, hogy a pályázatoknak jellemzően komoly feltételei is vannak, a céget sok esetben arra az ingatlanba kell bejegyeztetni, ami megvásárlásra került.

Gadanecz Zoltán elmondta, a pályázaton nyertes vállalkozások keresleti oldalon biztosan hamar megjelennek majd a piacon, mivel vásárolniuk kell. Ezt egyébként jellemzően ingatlanosok segítségével teszik meg, és indokolt is a szakember igénybevétele, mert finanszírozás is más, mint egy hétköznapi adás-vételnél.

A GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa ezzel együtt emlékeztetett, a koronavírus-járvány miatt számos cég home office-ra, hibrid munkavégzésre állt át, és ez visszavetette valamelyest az irodák iránti keresletet. Bár a pandémia előtti szintre nem tér vissza az irodapiac, érezhetően egyre több helyen kell bejárni dolgozni.

A GINOP Plusz keretében kiírt pályázat kedvezményezettjei azok a legalább 3 főt foglalkoztató mikro-, kis-, és középvállalkozások, amelyek rendelkeznek legalább 1 lezárt, teljes üzleti évvel. Olyan, kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok, egyéni vállalkozók és egyéni cégek pályázhatnak, amelyek nem tartoznak a KATA hatálya alá.

A Felpörgetheti az ingatlanpiacot egy idei pályázat bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Felpörgetheti az ingatlanpiacot egy idei pályázat

Vélemény, hozzászólás?