Egy friss összesítés szerint a strandok kétharmada megújulva várja a vendégeket

Egy friss összesítés szerint a strandok kétharmada megújulva várja a vendégeket olvasható a azutazo.hu weboldalán.

A szinte egész évben üzemelÅ‘ fürdÅ‘k mellett a vakáció kezdetére országszerte…

A teljes cikk itt olvasható:
Egy friss összesítés szerint a strandok kétharmada megújulva várja a vendégeket

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

A szinte egész évben üzemelÅ‘ fürdÅ‘k mellett a vakáció kezdetére országszerte fokozatosan megnyitnak a strandok is, az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetÅ‘en ezek kétharmada kínál minÅ‘ségibb vendégélményt a pihenéshez – közölte a Magyar Turisztikai Ãœgynökség (MTÃœ)

Az elmúlt években jelentÅ‘sen megszépültek, családbarát- és akadálymentes szolgáltatásokkal, változatos sport- és szabadidÅ‘s lehetÅ‘ségekkel gazdagodtak a strandok. A közlemény szerint országszerte összesen 73 település 140 szabadvízi fürdÅ‘helyének megújulását tette lehetÅ‘vé a kormány hazai forrásból. Csak a Balatonnál több mint 100 strand közül választhatnak a fürdÅ‘zÅ‘k, ezek közel kétharmada – partszakaszhossz szerint vizsgálva – teljesen ingyenes szabadstrand.

A fürdÅ‘k turisztikai fontosságát jól mutatja, hogy Magyarország vidéki szálláshelyi vendégforgalmának közel egyharmada a jelentÅ‘s fürdÅ‘városokban valósul meg. A vendégéjszakák száma szerint a 10 legnépszerűbb vidéki településbÅ‘l 8 fürdÅ‘város, a fennmaradó kettÅ‘ pedig Balaton-parti. A májustól szeptemberig tartó strandszezonban a legmagasabb vendégéjszakaszámot mutató fürdÅ‘városok mellé felzárkózik Balatonlelle, Zamárdi és Zánka is – közölte az MTÃœ.

Juhász Szabolcs, az MTÜ turizmusszakmai igazgatója jelezte: az ügynökség szolgáltatói ajánlatokat is kínáló, nyári forgalomösztönző kampánnyal támogatja, hogy a vízparti települések és fürdővárosok idén is erős főszezont zárhassanak. Magyarországon és a legígéretesebb küldő országokban nyári vízparti feltöltődésre buzdítják a turistákat, a Balatonon túl a Bük-Sárvár, Debrecen és környéke, Tokaj és Nyíregyháza, Győr-Pannonhalma, Gyula és térsége, illetve a Mátra-Bükk térségekre irányítva a figyelmet.

Az MTÃœ által működtetett Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) szálláshelyi adatai szerint a vendégéjszakákban mért kereslet 70 százaléka tavaly olyan településekhez volt köthetÅ‘ a fÅ‘városon kívül, ahol valamilyen népszerű fürdÅ‘ működik. Nem csak a belföldi turizmusban számít kiemelkedÅ‘ mozgatórugónak a fürdőélmény. Az NTAK adatokból az is jól látszik, hogy 10-bÅ‘l 8 külföldi vendég szintén olyan vidéki településre látogat, amely fürdÅ‘vel is rendelkezik – közölte az MTÃœ.

Tovább az eredeti cikkre: Egy friss összesítés szerint a strandok kétharmada megújulva várja a vendégeket

Vélemény, hozzászólás?