Régi-új klasszikus a Hiltonban: „igazi” Brunch Club a Várban

Régi-új klasszikus a Hiltonban: „igazi” Brunch Club a Várban olvasható a azutazo.hu weboldalán.

  Miközben az egész világot sikerrel hódította meg az angolszász eredetű,…

A teljes cikk itt olvasható:
Régi-új klasszikus a Hiltonban: „igazi” Brunch Club a Várban

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

 

Miközben az egész világot sikerrel hódította meg az angolszász eredetű, a “breakfast” és a “lunch” szavak összeboronálásával a XIX. század fordulóján született brunch, a mai világban egyre többfelé távolodnak el annak eredeti formájától a reggeli-ebédtől. Ezért is izgalmas vállalkozás, hogy a Hilton Budapest, Brunch Club néven a klasszikus, amerikai brunch hangulatot idézi meg vasárnaponként.

 

Miközben a brunch születésének időpontjáról és körülményiről máig folyik a vita, ez a különleges „lusta” ebéd Anglia után egy csavarral, a praktikum és komfort fellegvárának számító Amerikából indult hódító útjára a nagyvilágba. És miközben a brit gyökerek sem tisztázottak, az amerikai indulás kapcsán is több elmélet született onnantól kezdve, hogy az USA nyugati és keleti partja között a forgatások alatt a vonaton ingázó Hollywoodi sztárok honosították meg, akik Chicagóban megállva gazdag reggelivel tették örömtelibbé a nap indulását. Egészen odáig, hogy a II. Világháború után, amikor egyre több nő állt munkába, a vasárnapot már nem az ebéd főzésével, hanem a hosszabb alvással és a kellemes családi programként megélt késő délelőtti szállodai étkezéssel akarták megkezdeni az amerikaiak.

Bárhogyan is volt, a klasszikus amerikai brunch nem egy gazdag reggeli, ahogy egyre több étteremben, bisztóban kínálják és nem egy vasárnapi büféebéd, ahogyan főként a szállodákban tálalják Budapesten. A klasszikus brunch ugyanis az, ami a késő délelőtti óráktól kezdődve, egyszerre teszi a kínálatba a reggeli és az ebéd kedvenc fogásait sorakoztatja fel.

Ezt a tradíciót eleveníti fel a Hilton Budapest is, ahol Classic Brunch By Láng néven vasárnap délelőtt 11-kor kezdődik az amerikai stílusú Brunch. Ahol a helyben készített különféle omlettektől a ropogós baconon, a grillezett mini kolbászon át az amerikai palacsintáig és mindennek megkoronázásaként az izgalmasan elkészített Benedict tojásféleségekig minden reggeli klasszikus megtalálható.

Mellé pedig – többek között – a tradícionális vasárnapi ebénél megszokott húsleves és rántotthús is a kínálatban szerepel, megtoldva olyan izgalmas fogással, mint az erdei gombás raguval tálalt vaddisznó combb. Az ételsort a deszertkínálat zárja a Narancsos Eszterházy tortával, az Áfonyás passió kosárkával, a Mangó mousse-al ás az Almás crumble-lel.

És ha már brunch, nyitányként természetesen a pezsgő, a narancslé és a mimóza hozzájárul ahhoz, hogy igazán jól induljon a vasárnap délelőtt a fővárosra parádés kilátást biztosító Láng Bistróban.

 

Érsek M. Z

Tovább az eredeti cikkre: Régi-új klasszikus a Hiltonban: „igazi” Brunch Club a Várban

Vélemény, hozzászólás?