Mobilra, tabletre és laptopra is lehet pályázni

Mobilra, tabletre és laptopra is lehet pályázni olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Több rászoruló számára is átadtak már digitális eszközöket a szociálisan rászorulók…

A teljes cikk itt olvasható:
Mobilra, tabletre és laptopra is lehet pályázni

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

Több rászoruló számára is átadtak már digitális eszközöket a szociálisan rászorulók digitális felzárkóztatásának támogatására, a digitalizációban való részvétel javítására indított és folyamatosan nyitott Digitális Felzárkóztatási Alapnak köszönhetően. A tavaly decemberben, a Yettel és a Magyar Vöröskereszt által indított alapból a kor elvárásainak megfelelő eszközökre − mobiltelefon, tablet, laptop − és szoftverekre lehet pályázni. Az alap folyamatosan nyitott; továbbra is várja a támogató vállalatokat és magánszemélyeket, valamint a szociálisan rászoruló személyeket, illetve intézményeket.

A Yettel tavaly 50 millió forintot adományozott a Digitális Felzárkóztatási Alapra, amelyből speciális élethelyzetben lévő egyének pályázhatnak a tanulást és a kapcsolattartást segítő eszközökre, alapvetően laptopra, tabletre, okostelefonra és szoftverekre.

A visszajelzések alapján hiánypótló pályázat egészségügyi, szociális és gyermekvédelmi, valamint gyermekjóléti intézmények (kórházak, idősotthonok, családok átmeneti otthona, valamint gyermekotthonok), illetve szociálisan rászoruló személyek (elsősorban tanulók, idősek, nagycsaládosok, gondozásra szorulók, egyszülős családok gyermekei, valamint a szociális- és gyermekvédelmi/jóléti ellátórendszer ügyfelei) számára szól. Az alap folyamatosan nyitott az éves keret kimerítéséig, a beérkezett pályázatokat havonta bírálják el.

Eddig az ország számos pontjáról, többek közt Tolna, Veszprém és Zala megyéből, többségében szociális intézményekből és gyermekjóléti szolgálatokból, valamint családok átmeneti otthonából, illetve mozgáskorlátozottakat segítő egyesülettől érkeztek pályázatok. A pályázók több mint fele (55%) laptopra, nagyjából harmada (33%) tabletre, 10 százaléka pedig mobiltelefonra nyújtott be igényt. Az eszközöket a kedvezményezettek részére a szakmai elbírálást követően juttatták el.

Az eddigi pályázók között van többek közt egy csontvelőátültetésen átesett, Zala megyei faluból származó nyolcéves gyermek is, aki a folyamatos kórházi kezelések miatt kimarad a tanulásból, ezért elengedhetetlen számára egy laptop, amelyen keresztül tartani tudja a lépést az osztálytársaival és nem marad le a tanulásban.

Az alap folyamatosan nyitott és fogadja a felajánlásokat; az eddigiek alapján átlagosan 12-13 ezer forintos támogatások érkeznek. A fenntartható finanszírozáshoz az alapítók, a Magyar Vöröskereszt és a Yettel Magyarország Zrt. várják a további támogatókat.

Az alap az első évben elsősorban és kiemelten a családjukból kiemelt gyerekekre, fiatalokra, tehát a gyermekvédelmi szakellátásban élő gyerekekre, ezen kívül a Családok Átmeneti Otthonában élőkre fókuszál.

A Mobilra, tabletre és laptopra is lehet pályázni bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Mobilra, tabletre és laptopra is lehet pályázni

Vélemény, hozzászólás?