Effekt 2030 elismerésben részesült a Budapest Airport Greeanairport programja

Effekt 2030 elismerésben részesült a Budapest Airport Greeanairport programja olvasható a azutazo.hu weboldalán.

Második helyezést ért el a Budapest Airport Greenairport programja az Effekt…

A teljes cikk itt olvasható:
Effekt 2030 elismerésben részesült a Budapest Airport Greeanairport programja

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

Második helyezést ért el a Budapest Airport Greenairport programja az Effekt 2030 – A közösségi befektetések díja Zöld egyensúly kategóriájában. A díj célja, hogy elismerje és széles körben megismertesse a hazai vállalatok példaértékű, hatékony környezeti és társadalmi befektetési programjait.

A Greenairport program legfőbb szakmai célkitűzése a repülőtéri partnerekkel közösen a repülőtér szén-dioxid-kibocsátásának csökkentése az energiafelhasználás mérséklésével, a megújuló energiaforrások használati lehetőségének megteremtésével, az e-mobilitás fejlesztésével, a vízfogyasztás csökkentésével, az egyszer használatos műanyagok kivezetésével és a felelős hulladékgazdálkodással.

A kezdeményezés keretében a repülőtér hőközpontjainak korszerűsítésével évente hozzávetőlegesen 170 000 m3 földgázt és 340 tonna szén-dioxid kibocsátást spórol meg a repülőtér, az elektromos járművek használatának és 35 e-töltőpont telepítésének köszönhetően pedig évi 140 000 liter üzemanyagot és 350 tonna szén-dioxidot takarít meg. A törekvések eredményeként 2019-ben, a járvány előtti rekordévben a repülőtér közvetlen szén-dioxid kibocsátása a tíz évvel azelőtti szint felére, az egy utasra jutó kibocsátás pedig a harmadára csökkent. Emellett a megvásárolt zöldenergia 2022-ben a repülőtér áramigényének 65%-át tudja fedezni, 2023-tól pedig a 100%-át.

Tovább az eredeti cikkre: Effekt 2030 elismerésben részesült a Budapest Airport Greeanairport programja

Vélemény, hozzászólás?