Az IWG rekordmértékben bővíti hálózatát 

Az IWG rekordmértékben bővíti hálózatát  olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Jelentős növekedés Magyarországon is – új helyszínek a bővülő hazai portfólióban …

A teljes cikk itt olvasható:
Az IWG rekordmértékben bővíti hálózatát 

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • Jelentős növekedés Magyarországon is új helyszínek a bővülő hazai portfólióban 

A rugalmas munkaterületek globális piacának vezető szolgáltatója, a Regus és Spaces márkáiról jól ismert IWG, minden eddiginél nagyobb hálózatnövekedést tervez 2024-ben. A vállalkozások körében egyre népszerűbb a hibrid munkavégzés, és az ezt kiszolgáló megoldások iránt rohamosan növekszik a kereslet. 

A nagymértékű hálózatbővülés hátterében az áll, hogy az ingatlantulajdonosok és a partnerek igyekeznek kihasználni a hibrid munkavégzés iránt növekvő keresletet,  és egyre többen az IWG platformját választják,  kihasználva a márkák által (Regus, Spaces, HQ és Signature) kínált előnyöket. 

A piac vezető szereplőjeként jelenleg 120 országban 4000 helyszínnel rendelkezik a vállalat.  Figyelembe véve, hogy világszerte mintegy 1,2 milliárd munkavállaló végez szellemi munkát, és a potenciálisan kiszolgálható piac értéke meghaladja a 2000 milliárd dollárt, a vállalat a közeljövőben exponenciális növekedési lehetőségre számít.

Az IWG a bérbeadókkal és az ingatlanfejlesztőkkel együttműködve dinamikus, prosperáló munkakörnyezetté alakítja a hagyományos tereket, jelentős fenntartható bevételforrást teremt partnerei számára. Tavaly a cég 867 új helyszínnel bővítette hálózatát – megduplázva az előző évit –, tehát a növekedés valóban jelentős. Emellett 2023-ban a vállalat 35 éves fennállása legmagasabb árbevételéről számolt be: a 4,27 milliárd dolláros forgalom 10%-kal meghaladja az előző évit.

Hazai bővülés, új helyszínekkel

Az IWG Magyarországon is jelentősen bővítette portfólióját az elmúlt időszakban. A vállalat jelenleg 12 budapesti helyszínen van jelen, a fővárosba további 7 új szerződést írtak alá, amely közül 6 idén, a hetedik pedig 2026-ban nyílik meg. Az IWG további 7 szerződést írt alá vidéken: Szegeden, Pécsett, kettőt Debrecenben, Budaörsön, Biatorbágyon és Szentendrén. 

2024-ben 13 új munkaterületet nyitottak Magyarországon, így ezek száma az év végére eléri a 25-öt. A fővárosban 2024 végére már 18 lokáció lesz, és további 10 budapesti munkaterület kialakítását tervezik. A tervek szerint a közeljövőben összesen az IWG 44 egységgel rendelkezik majd Magyarországon.

Jelentős igény a hibrid munkamegoldások iránt

Az ingatlantulajdonosok és a befektetők körében az új IWG-helyszínek nyitása vagy a meglévők átalakítása iránt élénk a kereslet, ennek hátterében két, egymástól jól elkülöníthető, mégis összefüggő ingatlanpiaci trend áll. Egyrészt a vállalatok újraértékelik ingatlanportfóliójukat, és leépítik a városközpontokban található hosszú futamidejű, drága bérleti konstrukciókat az IWG és a hasonló szolgáltatók által kínált rugalmas megoldásokra.  Másrészt az egyre népszerűbb „hub-and-spoke” irodamodell részeként a munkavállalók lakóhelyéhez közel igyekeznek kialakítanak rugalmas munkaterületeket. 

 

Az új IWG helyszínek elsősorban olyan nagyobb városokban, külvárosokban vagy a főváros agglomerációjában találhatók, ahol erre igény jelentkezik.

Mark Dixon, az IWG alapítója és vezérigazgatója: „Az IWG-nél felgyorsítottuk kis tőkeigényű növekedési stratégiánk megvalósítását, hogy kiaknázhassuk az olyan ingatlanbefektetői kör bővülésében rejlő lehetőségeket, akik velünk együttműködve szeretnének maximális megtérülést elérni. Kétszerannyi megállapodást írtunk alá 2023-ban, mint egy évvel korábban, és a fejlődés ütemének további gyorsulására számítunk. Miközben a szellemi munkát végzők körében egyre inkább alapelvárássá válik a hibrid munkavégzés, az IWG hálózata gyors ütemű bővüléssel reagál a lakóhelyhez közeli, színvonalas és rugalmas munkaterület iránti jelentős keresletre.”

A rugalmas munkaterületek piaca várhatóan 600%-kal fog bővülni 2030-ig. A világ egyik legnagyobb állásportálja, az Indeed pedig korábban óriási, 6531%-os mértékű emelkedésről számolt be a „hibrid” szóval végzett keresések számában. A vállalatok hosszú távú átállásával a hibrid munkavégzésre az IWG megoldásai stratégiai előnyt kínálnak a trend kiaknázására törekvő ingatlantulajdonosok számára.

www.iwgplc.com

https://www.iwgplc.com/develop-a-location

Tovább az eredeti cikkre: Az IWG rekordmértékben bővíti hálózatát 

Vélemény, hozzászólás?