Húsz év alatt csaknem a hétszázszorosára nőtt az Erste ingatlanalap

Húsz év alatt csaknem a hétszázszorosára nőtt az Erste ingatlanalap olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

A konzervatív befektetési politikának és az árfolyam stabil alakulásának köszönhetően a…

A teljes cikk itt olvasható:
Húsz év alatt csaknem a hétszázszorosára nőtt az Erste ingatlanalap

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

A konzervatív befektetési politikának és az árfolyam stabil alakulásának köszönhetően a legnagyobb hazai ingatlanalappá nőtte ki magát az idén húszéves Erste Nyíltvégű Ingatlan Befektetési Alap. A hazai ingatlanalapok közül elsőként ESG minősítést szerző alap nettó eszközértéke az indulás óta csaknem a hétszázszorosára nőtt.

Az Erste Nyíltvégű Ingatlan Befektetési Alap 2004. március 30-án indult 1 milliárd forint nettó eszközértékkel, és gyorsan az egyik legnépszerűbb termék lett az Erste hálózatában: 2006-ban az eszközérték már átlépte a 100 milliárd forintot. Az alap árfolyama a 2008-2009-es válság alatt is stabilan alakult a konzervatív befektetési politikának, a magas likvid állománynak és a portfólióban lévő, kiváló minőségű ingatlanoknak köszönhetően, így népszerűsége a válságot követően is töretlen maradt. A legfrissebb adatok szerint az ingatlanalap nettó eszközértéke meghaladja a 674 milliárd forintot.

„Az elmúlt húsz évre visszatekintve büszkék vagyunk arra, hogy az Erste Nyíltvégű Ingatlan Befektetési Alap nemcsak a legnagyobb ingatlanalap, hanem a legnagyobb befektetési alap is volt 2017 augusztusától hat éven keresztül. Sikereink közé tartozik, hogy a 2024-es Real Estate Awards Gálán az ingatlanalapot kezelő Erste Alapkezelő Zrt. két év után ismét megkapta az Év Asset Management Cége elismerést. Az Erste Alapkezelő működésének, befektetési folyamatának szerves része a környezeti, társadalmi és vállalatirányítási tényezők figyelembe vétele, és ezen szempontokat az ingatlanalap befektetései kapcsán is érvényesítjük. Idén februárban az Erste Nyíltvégű Ingatlan Befektetési Alap lett az első magyarországi ingatlanalap, amely ESG minősítést szerzett” – mondta el Pázmány Balázs, az Erste Alapkezelő igazgatóságának elnöke, akit 2019-ben az Év Ingatlanpiaci Személyiségének választottak.

Az alap ingatlan-feltöltöttsége jelenleg meghaladja a 48 százalékot. A portfólióban található 119 ingatlanban összesen 218 bérlő működik, a kezelt terület eléri az 520 ezer négyzetmétert. Az ingatlanportfólió jó minőségét mutatja a piaci átlagot meghaladó kihasználtság. Az Erste Nyíltvégű Ingatlan Befektetési Alap ingatlanportfóliójának – értékalapon számítva – több mint felét jelenleg az „A” kategóriás irodaházak teszik ki, amelyek mind rendelkeznek legalább egy zöld minősítéssel. Fenntarthatósági befektetési stratégiához illeszkedve, a tavalyi év egyik legnagyobb befektetési tranzakciójaként az ingatlanalap megvásárolta a H2Offices irodakomplexum első fázisát, amely finanszírozásának egy részét a Baross Gábor Tőkeprogramból nyújtott források tették lehetővé. Ezzel az irodaházzal az alap nemcsak bővítette portfólióját, hanem kiemelkedő elismerést is kapott: az „Az Év Irodaháza 2023” díjat az Erste Nyíltvégű Ingatlan Befektetési Alap hozta el.

Tovább az eredeti cikkre: Húsz év alatt csaknem a hétszázszorosára nőtt az Erste ingatlanalap

Vélemény, hozzászólás?