Érdi Mária: Boldog vagyok, hogy én lehettem az első magyar, aki nyerni tudott a Trofeo Princesa Sofia-n

Érdi Mária: Boldog vagyok, hogy én lehettem az első magyar, aki nyerni tudott a Trofeo Princesa Sofia-n olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Érdi Mária Palma de Mallorcán is legyőzhetetlen volt. A magyar vitorlásversenyző,…

A teljes cikk itt olvasható:
Érdi Mária: Boldog vagyok, hogy én lehettem az első magyar, aki nyerni tudott a Trofeo Princesa Sofia-n

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Érdi Mária Palma de Mallorcán is legyőzhetetlen volt. A magyar vitorlásversenyző, akit a tavalyi eredményei alapján itthon az év legjobb női sportolójának választottak a sportújságírók, megnyerte az egyik legrangosabb világkupát, az 53. Trofeo Princesa Sofia-t. Az ILCA 6-os hajóosztályban 116-an indultak. Az MVM SE sportolója az élről kezdte meg az éremfutamot, amelyen végül 9. lett, de az előnye olyan nagy volt, hogy ez is elég volt a végső sikerhez. A második helyen az ausztrál Zoe Thomson végzett, megelőzve a dobogón a brit Matilda Nichollst.

A mezőnyben ott volt a két legutóbbi olimpia aranyérmese is. Tokió bajnoka, a dán Anne-Marie Rindom a 11., míg a riói győztes, a holland Marit Bouwmeester a 18. lett. A Szerencsejáték Zrt. támogatásával versenyző Érdi Mária tavaly világbajnok lett, idén a vb-t a hetedik helyen fejezte be, majd megnyerte az Európa-bajnokságot.

„Ez az egyik legrangosabb vitorlás verseny. Nagyon boldog vagyok, hogy én lehettem az első magyar, aki nyerni tudott a Trofeo Princesa Sofia-n. Hosszú, és fárasztó hét van mögöttem. A VK erős széllel kezdődött, és a végére legyengült. Sikerült minden helyzethez a lehető legjobban alkamazkodnom. A következő versenyem Hyères-ben lesz, ahol szintén VK-állomáson ülök hajóba” – mondta Érdi Mária.

Tovább az eredeti cikkre: Érdi Mária: Boldog vagyok, hogy én lehettem az első magyar, aki nyerni tudott a Trofeo Princesa Sofia-n

Vélemény, hozzászólás?