20 éve az EU-ban: jubileumi futóverseny és koncertek a Szabadság téren

20 éve az EU-ban: jubileumi futóverseny és koncertek a Szabadság téren olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Szabó Balázs Bandája, a Carson Coma Akusztik Trió és a Lázár…

A teljes cikk itt olvasható:
20 éve az EU-ban: jubileumi futóverseny és koncertek a Szabadság téren

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Szabó Balázs Bandája, a Carson Coma Akusztik Trió és a Lázár tesók is fellépnek május 12-én az idei Európa-napon. Ehhez kapcsolódva 10. alkalommal állnak rajthoz a budapesti Szabadság térről induló EU-s futás versenyzői, akik egyéniben és váltóban is teljesíthetik a 20 kilométeres távot.

Izgalmas programokkal és hasznos információkkal várják a szervezők az érdeklődőket május 12-én az immár hagyományos Európa-napon és EU-s futáson. A rendezvényen Magyarország EU-s csatlakozásának 20. évfordulóját és az Európa-napot is ünnepeljük. Az EU-intézmények és civil szervezetek munkatársai gondoskodnak arról is, hogy a látogatók – hol játékos, hol elgondolkodtató formában – az Európai Unióról, a tagság adta lehetőségekről, illetve a júniusi európai választásokról is tájékozódhassanak.

Elsősorban zenei téren komoly a felhozatal, hiszen a Carson Coma Akusztik Trió mellett fellép Szabó Balázs Bandája és a Lázár tesók. A kisebbeket Bognár Szilvia, a Hahó együttes, az ISZKIRI Gyerekzenekar és a Majorka Színház bábelőadása várja majd a Szabadság téren felállított színpadokon.

A sportrajongók nagy örömére lassan a félmaraton hivatalos távja felé közelít a hagyományos EU-s futás, amelynek résztvevői minden évben annyi kilométert tesznek meg, ahány éve Magyarország az európai közösség tagja. Az idei, jubileumi versenyen 20 kilométeres táv vár a versenyzőkre. A táv akár egyéniben, akár két- vagy háromfős váltóban is teljesíthető. A 10 órakor a Szabadság térről elrajtoló verseny útvonala 20 sikeres uniós fejlesztést mutat be a 19 vármegyéből és Budapestről. 

Ez persze csupán néhány példa a több tízezer sikeres projekt közül, melyek az elmúlt 20 évben valósultak meg szerte az országban az EU támogatásával. Ezek mind hozzájárulnak a gazdaság növekedéséhez és az életminőségünk javulásához, támogatják tehetségeink kibontakozását, segítséget nyújtanak a rászorulóknak, erősítik helyi közösségeinket, védik természeti és kulturális értékeinket, miközben felkészítenek minket a jövőbeli kihívásokra is, és közelebb hoznak minket egymáshoz és a többi európai polgárhoz.

Az Európa-napi fesztivált és futóversenyt az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája rendezi, együttműködésben a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztériummal és Budapest Főváros Önkormányzatával. A programok ingyenesek. A rendezvényről további információk az eu.hu weboldalon és az Európa-napi fesztivál Facebook-eseményében ( https://www.facebook.com/events/458446836704639 ) találhatók.

Európa-nap május 12-én vasárnap 10.0020.00-ig Budapesten, a Szabadság téren.

Tovább az eredeti cikkre: 20 éve az EU-ban: jubileumi futóverseny és koncertek a Szabadság téren

Vélemény, hozzászólás?