Indul a jelentkezés a Nemzetek Európája Karrierprogram új, ötödik évfolyamára

Indul a jelentkezés a Nemzetek Európája Karrierprogram új, ötödik évfolyamára olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Az európai uniós karrierre vágyó fiatalok számára kiváló lehetőséget nyújt a…

A teljes cikk itt olvasható:
Indul a jelentkezés a Nemzetek Európája Karrierprogram új, ötödik évfolyamára

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Az európai uniós karrierre vágyó fiatalok számára kiváló lehetőséget nyújt a szeptemberben immár ötödik évfolyamát indító Nemzetek Európája Karrierprogram. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem és az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának közös képzése felkészíti azon fiatalokat, akik számára fontos hazánk és az Európai Unió (EU) jövőjének aktív alakítása, és akik európai uniós intézményekben vagy a hazai közigazgatás uniós területein szeretnének elhelyezkedni, sikereket elérni.

A Nemzetek Európája Karrierprogram szeptemberben induló új évfolyamára május 20-ig lehet jelentkezni. 

A munka mellett elvégezhető, kétszemeszteres Karrierprogram igazi mérföldkőnek számít az európai uniós pályára készülők támogatásában: az elméleti tudás mellett gyakorlatorientált, széles körű képzést nyújt, felkészít az Európai Személyzeti Felvételi Hivatal (EPSO) versenyvizsgájára, továbbá a szaknyelvi tudás fejlesztésével segíti a pályázókat, hogy nemzetközi környezetben megállják helyüket. A képzésben résztvevők tapasztalt, az EU-ügyeket első kézből ismerő professzoroktól, politikusoktól, diplomatáktól sajátíthatják el az uniós ismereteket.

A Karrierprogram egyik célja olyan széles látókörű, uniós szakemberekből álló, inspiráló szellemi közösség kialakítása, amelynek tagjai munkájuk során – mind az uniós intézményekbe bekerülve, mind a hazai közigazgatás uniós szakterületein – egymást erősítve képesek Európa és Magyarország érdekeit előmozdítani. Büszkék vagyunk arra, hogy a Karrierprogram végzett hallgatói közül sokan már most jelentős számban aktív részesei az EU-elnökségi munkának mind a brüsszeli magyar képviseleteken, mind itthon, a minisztériumi uniós elnökségi stáb tagjaiként.

Az idei év sok szempontból jelentős hazánk uniós tagságát tekintve: 20 éve vagyunk az Európai Unió tagjai, júniusban az Európai Parlamenti választásokon dönthetünk az EU jövőjének alakulásáról, júliustól pedig másodszor tölti be Magyarország az EU Tanácsának féléves, soros elnöki tisztségét. Minden új intézményi ciklus egy új kezdet, amely új lehetőségeket rejt magában! Erősítsük együtt Európát! 

További információk a programról és a jelentkezés feltételeiről megtalálhatók a Karrierprogram honlapján.

Tovább az eredeti cikkre: Indul a jelentkezés a Nemzetek Európája Karrierprogram új, ötödik évfolyamára

Vélemény, hozzászólás?