Amerikában díjazták az új magyar mozifilmet

Amerikában díjazták az új magyar mozifilmet olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Folytatja sikeres fesztiválszereplését a múlt hét óta hazánkban is látható SZELÍD,…

A teljes cikk itt olvasható:
Amerikában díjazták az új magyar mozifilmet

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

Folytatja sikeres fesztiválszereplését a múlt hét óta hazánkban is látható SZELÍD, amelyet eddig 1668 néző tekintett meg a magyar mozikban. Április 9-én a női testépítés világába betekintő, szerelmi háromszögtörténetet elmesélő film a 46. Clevelandi Nemzetközi Filmfesztivál közép-és kelet európai filmek kategóriájának díját nyerte el. Nemes Anna és Csuja László rendezésének a világpremierje is Amerikában volt. Idén januárban a Sundance Filmfesztiválon ez az alkotás képviselte a nemzetközi filmek versenyében Magyarországot.

A Nemzeti Filmintézet támogatásával készült SZELÍD főhőse Edina egy női testépítő, aki együtt él edzőjével, Ádámmal. Hogy megnyerjék a világbajnokságot, Edinának komoly áldozatot kell hoznia. Eközben különös kapcsolatba kerül egy titokzatos férfival. A találkozás viszont mindent megváltoztat, amiben a nő addig hitt. Bár az alkotók fikciós szerelmi háromszög történetet vittek vászonra, de ahhoz már forgatókönyv megírásakor, a figurák kitalálása során sok inspirációt merítettek a testépítők világából és a két főszereplőjük életének valós, korábbi tapasztalataiból.

A „test-melodráma” főhősét Csonka Eszter világbajnok és többszörös magyar bajnok testépítő alakítja. A párját Turós György testépítés-fitnesz edző és a doppingmentes sport kiváló képviselője, aki eddig öt világbajnokot nevelt ki. Mindketten először szerepelnek filmben.

A film a Karlovy Vary-ban díjazott Virágvölgy rendezőjének, Csuja Lászlónak és a Magyar Képzőművészeti Egyetem festőművész doktoranduszának, Nemes Annának a közös rendezése. Operatőre Nagy Zágon, aki a Kilenc hónap háború-ban már dolgozott együtt Csujával, illetve Nemes testépítőnőkről szóló Szép szörny című dokumentumfilmjét is ő fényképezte. A látványtervező Nyitrai Anna, a dramaturg Jakab Juli, a vágó Csabai Attila volt.

A SZELÍD producerei Muhi András és Ferenczy Gábor (Focusfox Stúdió), német koproducerei pedig Janine Jackowski, Jonas Dornbach és Maren Ade (Komplizen Film).

A Amerikában díjazták az új magyar mozifilmet bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Amerikában díjazták az új magyar mozifilmet

Vélemény, hozzászólás?