Gocics: Nekem a Hajós Alfréd uszoda olyan, mint a focistáknak a Wembley 

Gocics: Nekem a Hajós Alfréd uszoda olyan, mint a focistáknak a Wembley  olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

A szurkolók között élő legendák is feltűnnek a lelátókon a 19.…

A teljes cikk itt olvasható:
Gocics: Nekem a Hajós Alfréd uszoda olyan, mint a focistáknak a Wembley 

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

A szurkolók között élő legendák is feltűnnek a lelátókon a 19. FINA Világbajnokságon. A nemzetközi és honi vízilabdázás ikonja, Zsivko Gocics Szegeden töltötte a hétvégét, hogy élőben lássa a férfi pólósok D csoportjának mérkőzéseit. Az élő legenda azzal lenne elégedett, ha a döntőben találkozna a szerb és a magyar válogatott.

A szerb válogatott egykori csapatkapitánya a 2016-os riói olimpia mellett két világbajnokságon és öt Európa-bajnokságon győzedelmeskedett a nemzeti együttessel, mielőtt 2018-ban végleg szögre akasztotta a pólós sapkát. Sportolói pályafutását követően is egyből a mélyvízbe került: visszavonulása után utolsó vízilabdaklubja, a Szolnoki VSC kinevezte férfi csapatának vezetőedzőjének.

Gocics a medence partján is helytállt. Négyéves megbízatása alatt a rendkívül kompetitív magyar mezőnyben bajnoki címig vezette együttesét a 2020/21-es szezonban. Az idei év már kevésbé alakult jól, a Szolnok az OB I. negyedik helyén végzett, a szerb ikon pedig távozott a csapat éléről. A Novi Beograd kapva kapott az alkalmon, a klub a napokban jelentette be, hogy szerződtette az edzőt.

A magyarországi és a szerb kötődés mellett Gocics így új csapata érdekeit szem előtt tartva is folyamatosan követi a vizes vb eseményeit. A 39 éves szakember a csoportmérkőzések utolsó fordulójára sem szurkolóként érkezett Szegedre.

„Drukkolni is szoktam természetesen, de most a játékot és a játékosokat jöttem megnézni. Később lesz egy találkozóm a szerb válogatott stábjával, amelyen átbeszéljük a következő napok kihívásait, illetve a felkészülés menetét” – mondta Gocics, aki a Szolnokon eltöltött több mint tíz év alatt szinte tökéletesen elsajátította a magyar nyelvet.

A „Zile” becenévre hallgató szakvezetőt klubkarrierje mellett a szerb nemzeti együttes révén is szép emlékek fűzik az idei világbajnokság rendező országához.

„Csodás emlékeim vannak a magyarországi tornákról. 2014-ben itt nyertünk Európa-bajnokságot a szerb válogatottal, amikor én voltam a csapatkapitány. Emlékezetes kontinensviadal volt, hiszen az elődöntőben hatalmas fordítás kellett ahhoz, hogy felülmúljuk Montenegrót, a döntőben pedig 7-8 ezer ember előtt nyertünk Magyarország ellen” – emlékezett vissza.

Többek közt az Eb-aranynak köszönhetően is a korábbi szerb kiválóság az idei világbajnokság helyszínei közül egyet különösen a szívébe zárt.

„Nekem a Hajós Alfréd Sportuszoda és a Margitsziget olyan, mint a focistáknak a Wembley Stadion. Ilyen hangulatban, mint ami most is uralkodik, már önmagában ebben a létesítményben játszani is fantasztikus élmény. Főleg úgy, hogy érmet is tudtunk nyerni, erre mindig büszke leszek” – fejtette ki.

Gocics szerint a vizes vb-n a negyeddöntő lesz az első igazi erőpróba a csapatok számára, amelyek közül hat országot jelölt meg a torna esélyeseként.

„Nagyon nehéz dolga lesz az együtteseknek, hiszen hat ország, Szerbia, Magyarország, Görögország, Spanyolország, Olaszország és Horvátország is komoly sansszal indul a győzelemért. Én azt szeretném, ha a szerb és a magyar válogatott legalább a legjobb négy közé jutna, de az igazi öröm számomra az lenne, ha a két csapat a döntőben találkozna” – fogalmazott.

Tovább az eredeti cikkre: Gocics: Nekem a Hajós Alfréd uszoda olyan, mint a focistáknak a Wembley 

Vélemény, hozzászólás?