A bécsi Belvedere múzeum is belépett a Meta-világba

A bécsi Belvedere múzeum is belépett a Meta-világba olvasható a azutazo.hu weboldalán.

Valentin-nap alkalmából a bécsi Belvedere múzeum Gustav Klimt A Csók című…

A teljes cikk itt olvasható:
A bécsi Belvedere múzeum is belépett a Meta-világba

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

Valentin-nap alkalmából a bécsi Belvedere múzeum Gustav Klimt A Csók című ikonikus festményének digitális részleteit (NFT) kínálta eladásra. Az ötlet annyira bevált, hogy már 3,2 millió eurót kerestek vele. A végösszeg 18,2 millió euró lehet.

Különleges ötlettel rukkolt elő Valentin-nap alkalmából a bécsi Belvedere múzeum: aki valami nagyon egyedi ajándékkal akarta lenyűgözni kedvesét, az Klimt A Csók című festményének egy digitális részletével – úgynevezett NFT-vel – kedveskedhetett partnerének.

Ehhez az ikonikus műalkotás nagyfelbontású digitális másolatát egy 100×100-as raszterrel felosztották és 10.000 nem helyettesíthető tokent (NFT) hoztak létre belőle. Ezeket kínálták eladásra, darabonként 1.850 eurós áron. A vevők egy erre szolgáló platformon be is jegyeztethetik magukat tulajdonosként – vagy helyette szerelmes üzenetet hagyhattak a megajándékozottnak. A tokenek annyira kelendőek voltak, hogy az értékesítés első napján 1.730 darab talált gazdára 3,2 millió euró összértékben. Az egyes darabokat véletlenszerűen rendelik a vevőkhöz.

A kiállítóház a Valentin-napot követően is folytatja az NFT-k értékesítését a thekiss.art oldalon, ha sikerül az összes tokent eladni, 18,2 millió euró bevételre tehet szert.

Tovább az eredeti cikkre: A bécsi Belvedere múzeum is belépett a Meta-világba

Vélemény, hozzászólás?