17 millió utast remél idén a bécsi reptér

17 millió utast remél idén a bécsi reptér olvasható a azutazo.hu weboldalán.

A világjárvány miatt az első negyedévben tapasztalt nagyon alacsony utasforgalom után…

A teljes cikk itt olvasható:
17 millió utast remél idén a bécsi reptér

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

A világjárvány miatt az első negyedévben tapasztalt nagyon alacsony utasforgalom után az osztrákok töretlen nyaralás alatti utazási hajlandósága 2022 nyarán az utasok számának jelentős növekedéséhez vezethet – 2022-ben mintegy 17 millió utas várható Bécsben.

“A légi közlekedés lassan újra magára talál: 2021-ben 10,4 millió utast regisztráltunk Bécsben, harmadával többet, mint a koronavírus első évében, 2020-ban. Az idei év első hónapjai még nagy kihívást jelentenek, de a nyári menetrend 2022. március végi indulásával az utasforgalom jelentős fellendülésére számítunk. A jelenlegi kilátások szerint a teljes 2022-es évben elérhetjük a mintegy 17 millió utast. Tehát remélhetőleg már túl vagyunk a mélyponton.” – írta közleményében a bécsi repülőtér.

A repülőtér 2021-ben az EU legpontosabb csomópontja és Európa harmadik legpontosabb csomópontja lett. A 2022-es nyári menetrend ígéretesnek tűnik, és a jelenlegi kilátások szerint az újonnan átalakított 2-es terminált még 2022 nyara előtt újra megnyitják. „A nagy központi biztonsági ellenőrzőpont, a világos és modern belső kialakítás, az új üzletek és gasztronómiai kínálat, valamint a 2360 négyzetméteres, nagyon exkluzív váróterem révén utasaink a legmagasabb kategóriába tartozó környezetet tapasztalhatnak meg.” – magyarázta Julian Jäger, a Flughafen Wien igazgatótanácsának tagja.

Tovább az eredeti cikkre: 17 millió utast remél idén a bécsi reptér

Vélemény, hozzászólás?