Ingyenes koncertek 13 városban a Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetségének szervezésében

Ingyenes koncertek 13 városban a Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetségének szervezésében olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

2022. június 3., június 4., és június 5. napján rendezik meg…

A teljes cikk itt olvasható:
Ingyenes koncertek 13 városban a Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetségének szervezésében

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • 2022. június 3., június 4., és június 5. napján rendezik meg a „Grand Opening – Összefogás” ingyenes koncertek hétvégéjét a Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetsége és tagszervezeteinek szervezésében.
  • A szövetség tagjainak összefogásával, a klasszikus zenét és a kultúrát ünneplő hétvégén, a közönség különleges ingyenes komoly- és kortárs zenei koncerteken vehet részt.

2022. június 3., június 4., és június 5. napján az ország jelentős városaiban megvalósuló „Grand Opening – összefogás” zenei eseményt a MMFSZ a korábbi évek sikerén felbátorodva, és a „Tiszta zene, tiszta forrásból” szlogen életben tartásának szándékával szervezi meg. A nagyszabású, közös szervezésű eseménnyel tagságuk összefogását kívánják hangsúlyozni, a zene összetartó és békét hirdető erejének üzenetét tekintve küldetésüknek. 

A 15 ingyenes és többségében szabadtéri, komoly- és kortárs zenei koncert a művészeti fesztiválok 13 városának főterein vagy emblematikus helyszíneken valósul meg.

A közönség a hangulatos nyárindító koncertekkel találkozhat Budapesten három helyszínen, a Budai Vár Csikós-Udvarában, a Zenetudományi Intézetben és a margitszigeti Kristály Színtérben, Szentendrén a Művelődési Ház hangulatos kertjében, Sárospatakon a Művelődés Háza és Könyvtára Színháztermében, Sopronban a Nagyboldog asszony-templomban, Nagykanizsán a Hevesi Sándor Művelődési Központban,  Egerben az Egri Érseki Palota udvarán,  Kőszegen a Jurisics Várban,  Gyulán az Erkel Ferenc téren, Kecskemét Főterén a Romkertben, Debrecenben a Nagyerdei Parkban, a Békás-tó stégen,  a Gödöllői Művészetek Házában, Kaposváron a Kossuth téren, valamint Pécsen a Jókai téren.

A páratlan vállalkozás az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a NKA támogatásával jön létre. 

A koncertek szervezői kiemelten fontosnak tartják hangsúlyozni a zene közösségépítő erejét. A klasszikus és a kortás zenei koncertsorozat küldetése összhangban áll a Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetségének céljaival, a kultúra és a művészet közösséget építő szerepével, a művészek és a közönség személyes találkozása révén az élő komolyzenei koncertek élményének erejében.   

Portréfotó: Margitszigeti Színház, Dombóvári Judit

 Az egy-egy órás klasszikus zenei koncertek szervezői törekednek arra, hogy az adott helyszín koncertjein a helybéli művészekkel, fiatal tehetségekkel valósuljanak meg. A koncertek repertoárjának összeállítása során külföldi és hazai szerzők műveiből válogattak, évfordulós zeneszerzőket is ünnepelve. Ily módon került előtérbe Kodály Zoltán munkásságának bemutatása, és a színes kínálatban felcsendülnek majd, Haydn, Stravinsky, Rossini, Debussy, Kálmán Imre, Lully, vagy John Willams művek is. A választék ezúttal is sokszínű! 

A Grand Opening rendezvénysorozat szervezői és a fellépő művészek az ország 13 városában változatos zenei kínálattal várják koncertjeikre a kikapcsolódni vágyókat, hogy a zene örömével együtt köszönthessék a nyár szabadtéri kulturális szezonját.  

A 2022. évi Grand Opening országos rendezvény koncert programja a Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetség honlapján megtalálható: www.artfestivals.hu

A Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetsége tagszervezetei – Fesztiválvárosok:

  1. Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. – Debrecen
  2. Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. – Kaposvár 
  3. Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. – Pécs
  4. Margitszigeti Színház Nonprofit Kft. – Budapest
  5. Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. – Budapest
  6. Fesztivál Akadémia Budapest – Budapest
  7. Művészetek Háza Gödöllő Nonprofit Közhasznú Kft. – Gödöllő
  8. Gyulai Várszínház Nonprofit Kft. – Gyula
  9. Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ Nonprofit Kft. – Kecskemét
  10. Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház – Kőszeg
  11. Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. – Sopron
  12. Szentendrei Kulturális Központ Nonprofit Kft. – Szentendre
  13. Kanizsai Kulturális Központ – Nagykanizsa
  14. Interkultur Hungaria Közhasznú Nonprofit Kft. – Sárospatak
  15. Egri Szimfonikus Zenekar Kulturális Egyesület – Eger

Tovább az eredeti cikkre: Ingyenes koncertek 13 városban a Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetségének szervezésében

Vélemény, hozzászólás?