Útnak eredtünk, hogy kipróbáljuk mit lát a “harmadik” szem! 


Útnak eredtünk, hogy kipróbáljuk mit lát a “harmadik” szem!  olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

A klasszikus MiVue C560 -1080p felbontású autós menetrögzítő kamera Ha autós…

A teljes cikk itt olvasható:
Útnak eredtünk, hogy kipróbáljuk mit lát a “harmadik” szem! 

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • A klasszikus MiVue C560 -1080p felbontású autós menetrögzítő kamera

Ha autós menetrögzítőt használunk, biztosíthatjuk magunkat a váratlan, előre nem látható esetekben az események videós rögzítésével, mely egyértelmű bizonyíték vitás helyzetben. Az autós menetrögzítő bizonyítékként szolgálhat egy vitás helyzetben, ha egy koccanás vagy baleset során a vétkes fél nem ismeri el a felelősségét, vagy egyszerűen meg sem áll, esetleg észre sem veszi, hogy balesetet okozott.

Számtalan esetben nem érvényesíthetjük igazunk bizonyíték nélkül ha nincs beismerő fél. Rád húzta a kormányt vagy “büntetőfékezett” valaki előtted az autópályán, ezzel veszélyeztette az életed? Nem bizonyítható, hacsak nem készült felvétel saját menetrögzítő kamerával.

Szórakozás nyugodtan, biztonságban!

Az autós DVR (digital video recorder), azaz videó rögzítő, élmények felvételére is alkalmas: ha látsz valami érdekességet az utazás során, könnyedén megoszthatod barátaiddal, családoddal. Átszaladt előtted az őz? A kamera felveszi! A videókat akár fel is töltheted youtube-ra, elküldheted barátaidnak az érdekes felvételt.

A nagy szem mindent lát!

A Sony kiváló minőségű STARVIS CMOS érzékelőjével, mely gyenge látási viszonyok között is nagy kontrasztú, tiszta és gazdag színekkel teli képet biztosít. Az infravörösközeli tartomány révén annyira közel kerül az éjjellátó felvételekhez, amennyire egy műszerfal kamera esetén csak lehet.

A kamera mindent rögzít – éjjel-nappal egyaránt. A 150° széles látószögű, F1.8 rekesznyílással rendelkező készülék mindent rögzít, amit Ön vezetés közben lát. A felvételek 1080p Full HD / 30 fps minőségűek, így minden perc minden részlete megőrződik.

A mozgás hirtelen változását és az ütközést észlelő G-szenzor vészhelyzetben automatikusan rögzíteni kezdi az eseményeket egy olyan fáljba, amely véletlenül sem törölhető le.

A legújabb mozgásérzékelő technológiával ellátott MiVue C560 automatikusan aktiválódik és videót készít, ha mozgást észlel a jármű előtt. Így akkor is bizonyíték gyűjthető, ha Ön épp nincs az autóban. Használatához Smartbox szükséges, amelyet külön kell megvásárolni.

Az egyszerű használatra tervezett MiVue™ C560 könnyen üzembe helyezhető: csak helyezze be az SD kártyát, és csatlakoztassa a kamerát az autó áramforrásához. A fedélzeti kamera megkezdi a rögzítést, amint a jármű motorját beindítja. A kiváló kép- és videóminőség kulcsfontosságú, hogy megmutassa, pontosan hogyan is történt a baleset.

Felügyelet parkolás során

Lakótelepen parkolsz és piszkálják az autód? Autólopási kísérlet során kihúzták már a zárat vagy kilopták a tolatóradar szenzorait a lökhárítóból? Megkarcolták, “megkulcsolták” – összekarcolták a kocsit? Ha parkoló módban figyel az autós kamera, rögzítheti a tettest, így van némi esély a kártérítésre és a rendőrséghez is úgy fordulhatsz, hogy van valami a kezedben. 

A parkoló üzemmód lehet folyamatos vagy mozgás által aktivált. Ez utóbbi az úgynevezett mozgásérzékelős autós kamera, mely algoritmusa a kép változását figyeli, és ennek alapján indítja a felvételt. Tehát optikai mozgásérzékelőt alkalmaz a legtöbb készülék. 

Folyamatos rögzítés esetén minden rögzítésre kerül, majd a loop felvételnek köszönhetően a legrégebbi eltárolt videót írja felül az autós kamera, így ha bármi történik, van időnk visszanézni a felvételt mielőtt az megsemmisül, felülírja az új adat, a következő videó.

Parkoló üzemmód

Általában háromféle parkoló mód található meg a dashcam készülékekben. A mozgásérzékelős kamera mód esetén a kamera akkor indít felvételt, ha mozgást érzékel. Ehhez persze nem árt, ha nincs teljesen sötét az autó környezetében. Zárt helyen, kertben vagy garázsban parkoláskor a legjobb funkció, forgalmas utcán parkolva inkább másik opciót érdemes választani, mint például a Timelapse funkció, mely másodpercenként néhány képkockát rögzítve, mint egy gyorsított felvételként rögzíti a parkolást. Probléma esetén gyorsan és hosszú időre visszamenőleg megnézhető a felvétel, köszönhetően a kis helyigények. Gyakori funkció még a Low bitrate felvétel is, mely tömörített, némileg gyengébb minőségű videót rögzít hanggal együtt, de a normál tempóban.

Mit jelent, hogy wifis kamera? 

Szükséges wifi hálózat a wi-fi képes kamerák használatához?

Nem szükséges wifi hálózat a kamerák használatához, a Wi-Fi-s kamerák általában maguk hoznak létre egy wifi hálózatot, melyre okostelefonoddal csatlakozni tudsz, így könnyen letölthetsz videókat, elvégezheted a beállításokat. 

A felhő funkciós kamerák tudnak külső wi-fi hálózatra csatlakozni, pl. az otthoni wifi hálózatra amellett, hogy telefonunk tud csatlakozni a kamerára. Minden autós kamera rögzít wifi hálózat és okostelefon nélkül is, a videók pedig visszanézhetőek a számítógépen, laptopon, hagyományos módon is.

Mozgáskövetés G-szenzorral
3 tengelyes G-szenzor

A mozgás hirtelen változását és az ütközést észlelő G-szenzor vészhelyzetben automatikusan rögzíteni kezdi az eseményeket egy olyan fáljba, amely véletlenül sem törölhető le.

A Mio Mivue C560 készülékkel kiváló minőségben rögzítheti autója környezetét. A beépített Starvis CMOS érzékelő Full HD felbontásban, másodpercenként 30 képkocka sebességgel rögzíti az útvonalat. 

Gyakran vezet este vagy éjszaka? 

A kamera gyenge fényviszonyok mellett is nagy kontrasztú és élénk színű képeket rögzít. Ez a praktikus autós asszisztens minden részletet megnéz közelről és távolról, és egy baleset után jobban be tudja mutatni, mi történt. Ez ismerős érzést ad. Váratlan akció, például gyors irányváltás esetén a G-érzékelő közvetlenül veszi a mozgásokat, és az akcióról készült felvételek elmentésre kerülnek. A Mivue C560-at egyszerűen megerősíti a szélvédőn, és az intuitív menünek köszönhetően a műszerfali kamera pillanatok alatt használatra kész. Még akkor is, ha az autója parkol, a Mivue mozog megakadva. Így a képanyaga összegyűjti, ha egy betörő aktív.

Mi imádjuk a formáját!

A C560 esetében a Mio nem kísérletezett a kialakítással. A készülék szinte ikertestvére a C5xx sorozat többi felvevőjével. Egy jó minőségű műanyagból készült fekete kocka, négy, a jobb oldalon elhelyezett vezérlő gombbal.

A bal oldalon egy micro SD-kártya foglalat és egy mini USB tápcsatlakozó kapott helyet. Az egyetlen különbség a széria többi felvevőjéhez képest az, hogy a készülék előlapján nincsenek narancssárga betétek, ami egyrészt kicsit “olcsóbbá” teszi a Mio megjelenését, másrészt a visszapillantó tükör mögé szerelve szinte láthatatlanná válás beleolvad a háttérbe.

A Sony Starvis optikai érzékelővel ellátott Night Vision Pro technológia. Ez, valamint a fényerős és nagy látószögű F1.8 / 150°-os objektív és az üveglencsék azt jelentik, hogy még az éjszakai felvételek sem jelentenek gondot ennek a készüléknek.

 

Szeretjük használni, mert nem kell tartanunk attól, ha baj történik, vagy baleset, mi bizonyítsuk az igazunkat a hatóságok felé. Biztonságos vezetést kívánunk mindenkinek!

Tovább az eredeti cikkre: Útnak eredtünk, hogy kipróbáljuk mit lát a “harmadik” szem!