„Lenéztek, kiközösítettek” – Gyerekkoráról vallott Szabó Győző


„Lenéztek, kiközösítettek” – Gyerekkoráról vallott Szabó Győző olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

A színész rendkívül szigorú neveltetést kapott, szüleit mindig magáznia kellett és…

A teljes cikk itt olvasható:
„Lenéztek, kiközösítettek” – Gyerekkoráról vallott Szabó Győző

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • A színész rendkívül szigorú neveltetést kapott, szüleit mindig magáznia kellett és a kiváló tanulmányi eredmény is elvárás volt irányába.

Nem éppen a felszabadultság jellemezte Szabó Győző gyerekkorát, aki mai fejjel is azt mondja, szüleitől szigorú nevelést kapott. Olyannyira, hogy mióta az eszét tudta mindig is magáznia kellett édesanyját és édesapját. „Nem tudok még egy embert, aki magázta volna a szüleit. Magáztam, ‘tetszikeztem’ a szüleimet, de nem tudom ez hogyan alakult ki. Később ugyan mondták, hogy áttérhetünk a tegező formára, de valahogy nem sikerült. Emiatt furán néztek rám a többiek, bár kitűnő tanuló voltam. Az volt a deal a szüleimmel, hogy ha hozom az ötösöket, akkor tanulás után azt csinálok, amit akarok. Fura dolgokat hozott ez a magázódás, olyan dolgokat nem tudtunk kimondani, mint az, hogy ’szeretlek’.

 

Ez adott egyfajta távolságtartást közöttünk” – idézte fel a Nő a tét című műsorban gyerekkorát Szabó Győző, aki szorgalmának és istenadta tehetségének köszönhetően mindössze 14 évesen került Pestre, a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskolába. Itt azonban egészen más problémákkal szembesült. „Nekem meg kellett harcolnom azzal, hogy a pesti vagányok elfogadják a vidéki bunkó kisfiút. 30 évvel ezelőtt széles szakadék volt a vidék és a főváros között… Engem lenéztek, kiközösítettek, másképp álltak velem szóba. Először pesti vagánynak kellett lennem, a személyiségemmel kellett meggyőznöm őket arról, hogy vagyok olyan jó, mint ők” – emlékezett vissza a 95.8 Sláger FM Youtube műsorában a színész.

Tovább az eredeti cikkre: „Lenéztek, kiközösítettek” – Gyerekkoráról vallott Szabó Győző