Foglalkozások sora várja a kicsiket a Müpában gyereknapon!


Foglalkozások sora várja a kicsiket a Müpában gyereknapon! olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Koncertek, meseelőadások, játékpark és kreatív foglalkozások sora várja a kicsiket a…

A teljes cikk itt olvasható:
Foglalkozások sora várja a kicsiket a Müpában gyereknapon!

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • Koncertek, meseelőadások, játékpark és kreatív foglalkozások sora várja a kicsiket a Müpában gyereknapon!

Május utolsó vasárnapjára XXL méretűre növekszik a családok kedvenc programsorozata, a Cifra Palota, hogy kül- és beltéren is számos ingyenes programmal, foglalkozással várja azokat, akik „vattacukor-élmények” helyett aktívan, tartalmasan szeretnék eltölteni ezt a napot. 

Ha vasárnap, akkor a Müpában a gyerekeké a terep! A minden héten megrendezett Cifra Palota idején gyerekzsivajtól visszhangoznak a falak, hiszen a ház összes sarkában különleges izgalmak várják a Müpa-látogatók legifjabb generációját. Május 28-án pedig megsokszorozódik az élmény: gyereknap alkalmából a Cifra Palota – és vele együtt a programok száma is – többszörösére növekszik, koncertek, meseelőadások, játékpark és kreatív foglalkozások várják az egész családot!

A színpompás programok már 10 órakor megkezdődnek: a szabadtéri zenés színpadon táncra hív Marék Veronika kedvelt karaktere, Boribon, rakoncátlan melódiákat igyekszik ráncba szedni a veterán Cifra Palota-fellépő, a Búgócsiga Zenede, a Cimbaliband balkáni és népi ritmusokat forral zenei „boszorkánykonyhájában”, a Daniel Speer Brass a legnépszerűbb mesedallamokkal készül – nevéhez híven természetesen rézfúvósverzióban –, a sort pedig a Superar koncertje zárja. 

A mesés kalandokat kedvelőknek az Átrium felé érdemes majd venni az irányt, itt ugyanis a közkedvelt játékos gyerekfoglalkozás, a Kerekítő Tippentő után a Sanyi, Én és a gyerekek népdalokkal, fakanálbábokkal, tánccal és sok nevetéssel teli interaktív meséje veszi kezdetét, majd a Pereputty bábegyüttessel közösen indulhatnak a gyerekek Bebek juhász kincsének keresésére. A Csod-Állatos mesék ezúttal a pökhendi süni történetéről szólnak, míg a napot a Napra-Forgó táncházzal és egy kiadós tánccal zárhatjuk. A Fesztivál Színházba egy igazi szupersztár érkezik: Mary Poppins, a gyerekirodalom felejthetetlen dadusa, akinek a táskája feneketlen, a modora pedig mindig kifogástalan, és aki ezúttal a kizárólag gyerekekből álló Veresi Balett előadásában toppan a színpadra.

A Müpa előtti téren szinte minden négyzetcentiméteren élményekkel készülünk: ismét beindul a népi kosaras hinta, a kemencés parasztudvarban a kenyérsütés csodájával ismerkedhetnek a kicsik, a legbátrabbak a Sárkányvárban és a Hétpróbás játékokkal tehetik próbára ügyességüket, a játékparkban a patkódobástól a csirkepofozóig számtalan mókás játékot próbálhatnak ki, de emellett tucatnyi logikai és ügyességi játék is várja a gyerekeket, a kerekesszékes akadálypálya és a látássérültséget szimuláló, érzékenyítő játékok pedig az érzelmi intelligenciát és az empátiát fejlesztik. A házban egész nap zajló kreatív foglalkozások résztvevői rongybabát, szélforgót, illatzsákot, de akár papírsárkányt vagy újrahasznosított anyagokból hangszert is készíthetnek, amiket ott helyben ki is próbálhatnak, a legkisebbek– és szüleik – pedig ölelős-dalolós foglalkozásokon vehetnek részt az Üvegteremben.

Cifra Palota XXL – Gyermeknap

Interaktív családi programok

2023. május 28. vasárnap 10:00 — 15:00

Előcsarnok, Zászlótér, Üvegterem, Fesztivál Színház, Kültér, Lépcsőterem, Átrium (Előcsarnok)

További információk: https://bit.ly/44x2gV5 

Az esemény Facebook-oldala: https://www.facebook.com/events/3398535997131305 

Tovább az eredeti cikkre: Foglalkozások sora várja a kicsiket a Müpában gyereknapon!