A lávaköves masszázs 5 előnye


A lávaköves masszázs 5 előnye olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

A lávaköves masszázs a gyógymasszázs egyik fajtája, ami nagyban hozzájárulhat a…

A teljes cikk itt olvasható:
A lávaköves masszázs 5 előnye

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

A lávaköves masszázs a gyógymasszázs egyik fajtája, ami nagyban hozzájárulhat a teljes ellazuláshoz. Maga az eljárás nagyon egyszerű: a test érintett területeire a masszőr speciális köveket helyez, amiket előzőleg felmelegített. Ezek a kövek hosszú időn át képesek megtartani a hőt. De nézzük meg, mi az öt legütősebb érv, ami a technika mellett szól!

1. Az izomfeszülés és izomfájdalom enyhítésében az élen jár

A hő önmagában képes az érintett területeken beindítani a vérkeringést, tulajdonképpen vérbőséget létrehozva. Ezáltal a tápanyagok felszívódása sokkal jobb, hatékonyabb, akárcsak a salakanyagok eltávolítása. A technikához a masszázságyak közül bármelyik megfelelő lehet, a lényeg a minden helyzetben elvárható maximális kényelem biztosítása. És persze a stabilitás, ami ugyan a vendégnek is fontos, biztonságérzetet ad, de elsősorban a masszőr számára élvez prioritást a minél hatékonyabb munkavégzést támogatandó.

2. Viszlát, stressz és szorongás!

A stressz manapság népbetegség. Gyakorlatilag alig akad ember, akit ne érintene valamilyen szinten. S úgy tűnik, ráadásként nem kerülhető ki a felbukkanása. Mintha csak a nyugati életvitellel együtt járna. Mindenesetre a lávakövek alkalmazása sokat javíthat a helyzeten, hiszen általa nagy mértékben csökkenthető a stressz, illetve a sokszor hozzá társuló parttalan félelem, azaz a szorongás.

3. Újra visszatérhet az alvás nyugalmának ajándéka

Rengetegen szenvednek álmatlanságtól, aztán később a kialvatlanság egyértelmű tüneteitől. A stresszel ez természetesen egy az egyben összefügg. Még jó, hogy a gyakorlat és a különböző tanulmányok is bizonyították, hogy a masszázs a jó alváshoz is hozzásegítheti a pácienseket.

4. Immunrendszer-erősítésre fel!

A lávaköves masszázs mindennek tetejében a változó hő hatásnak köszönhetően az immunrendszer edzője is egyben. Márpedig, ha az immunitás erősödik, az a szervezet egészére jótékonyan hat. Bónuszként mindezt a megfelelő masszázsolaj alkalmazása is kiegészítheti, mivel az olajban található tápanyagok felszívódásukkal járulhatnak hozzá a folyamatosan javuló közérzethez mind rövid távon, tehát konkrétan masszázs közben, mind hosszú távon, a mindennapok olykor őrjítő forgatagában. A rendszeresség azonban kulcsfontosságú. Bár egyetlen alkalmat követően is érzékelhetőek a pozitívumok, ez vitathatatlan tény, viszont a tartós eredmények, a hosszú távon tapasztalható előnyök feltétele a rendszeres kezelés. Így elmélyíthetőek az elért változások, azaz megszilárdíthatóak, ezáltal vadonatúj egészségügyi alap hozható létre.

5. Az élmény közös

A masszőrök kezei teljesen érthető okokból idővel elfáradnak, kimerülnek. Az évtizedek persze megkeményítik az ujjakat, tenyereket, ettől függetlenül a fáradtságérzet így is tapasztalható nap, mint nap. A lávaköves módszer azonban valódi áldás a szakemberek számára is, hiszen egyrészt nem kell különösebben erős nyomást kifejteniük, másrészt a kellemes hő, ami a kövekből árad, nemcsak a vendégek testét melegíti át, hanem a masszőrök kezeit is. Vagyis ebben az esetben mindkét fél részesülhet a masszázstechnika nyújtotta kényeztetésből.

Tovább az eredeti cikkre: A lávaköves masszázs 5 előnye