Négynapos fesztivállal és faültetéssel ünnepel a Harley-Davidson Zuglóban


Négynapos fesztivállal és faültetéssel ünnepel a Harley-Davidson Zuglóban olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Az idén 120 éves Harley-Davidson június 22. és 25. között Budapesten,…

A teljes cikk itt olvasható:
Négynapos fesztivállal és faültetéssel ünnepel a Harley-Davidson Zuglóban

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Az idén 120 éves Harley-Davidson június 22. és 25. között Budapesten, a Puskás Aréna Parkban nagyszabású fesztivállal ünnepli kerek születésnapját. Az ünneplést pedig a felelős gondolkodás jegyében megkoronázzák azzal is, hogy a hazai motorosok és az esemény szervezői a Zuglói Önkormányzattal karöltve két lépésben 120 fát ültetnek el a fesztiváljuknak helyet adó XIV. kerületben.

 Az első alkalomra április 22-én, a Föld Napján került sor a Stefánia út végén, ahol 20 rózsaszín virágú díszcseresznyefát ültettek el, ezzel is élhetőbbé téve Budapestet. A XIV. kerületben így kialakított kis zöld oázis ugyanis amellett, hogy oxigént termel és megköti a port, növeli a biodiverzitást, hiszen odavonzza a méheket és a madarakat. Azért is pont erre a fafajra esett a választás, mert rendkívül jól tűri a városi környezetet, korai virágzásakor csodálatos látványt nyújt, ráadásul a tavasz, a megújulás és a remény szimbóluma egyben.

A faültetésen a motorosok mellett Horváth Csaba, Zugló polgármestere is részt vett:

Megtisztelő, hogy egy ilyen ismert világmárka épp a kerületünkbe szervezi meg a jubileumi ünnepségét. Külön üdvözöljük, hogy a szórakozás mellett fontos szempont volt számukra a fenntarthatóság, amelyet 120 fa elültetésével bizonyítanak. Zugló Budapest egyik legzöldebb kerülete, amire büszkék vagyunk és mindig elsődleges szempont, hogy ezt fenntartsuk. Ezért természetes volt, hogy egy ilyen felajánlást örömmel fogadtunk és biztosítottunk hozzá minden szükséges feltételt.”

 A budapesti fesztivált szervező Sportmarketing Ügynökség vezetője, Szalay Balázs számára rendkívül fontos ez a kezdeményezés: 

„A Harley-Davidson közössége mindig is nagy figyelmet fordított rá, hogy amennyire csak lehet, környezettudatosan bonyolítsa le a rendezvényeit, és ez alól természetesen a budapesti fesztivál sem kivétel. Örömmel járulunk hozzá ezekkel facsemetékkel a törekvéshez, hogy Zugló még zöldebb kerület legyen.”

Tovább az eredeti cikkre: Négynapos fesztivállal és faültetéssel ünnepel a Harley-Davidson Zuglóban