Giandujás-almás sütemény lett idén Budapest desszertje olvasható a azutazo.hu weboldalán.
A Veranda Cukiműhely Budapest aranyalmája elnevezésű süteménye lett idén Budapest desszertje.…
A teljes cikk itt olvasható:
Giandujás-almás sütemény lett idén Budapest desszertje
Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:
A Veranda Cukiműhely Budapest aranyalmája elnevezésű süteménye lett idén Budapest desszertje. A linzer lapra helyezett giandujás-almás édesség először az Édes Napok Budapest csokoládé- és édességünnepen kóstolható meg a péntektől vasárnapig a Szent István-bazilika előtt.
A magyar csokoládégyártás az utóbbi évtizedben a világ élmezÅ‘nyébe sorakozott fel, ezt számos nemzetközi dÃj is visszaigazolja – mondta el a Magyar Csokoládé és Édesség Szövetség (Csésze) keddi budapesti sajtótájékoztatóján Rebrus Csaba, a Csésze elnöke, az Édes Napok fÅ‘szervezÅ‘je. Mint hozzátette azonban, a magyar cukrászdáknak, édesség-manufaktúráknak óriási károkat okozott a koronavÃrus-járvány, most pedig az alapanyagok árának meredek emelkedése jelent számukra komoly problémát. Az Édes Napok legfontosabb célja részben ezért az, hogy felhÃvja a figyelmet ezekre a kézműves műhelyekre – jegyezte meg.
A Csésze által kiÃrt Budapest desszertje pályázatról szólva Rebrus Csaba elmondta, hogy a nyertes sütemény hagyományosan az Édes Napokon kóstolható elÅ‘ször.   A versenyben fontos szempont, hogy az édesség bárki által beszerezhetÅ‘ alapanyagokból készüljön, amelyek egész évben elérhetÅ‘k. A két legfontosabb alapanyagot mindig az elÅ‘zÅ‘ gyÅ‘ztes határozhatja meg: idén ez az alma és a mogyoró volt. A zsűrizés anonim módon zajlott, a bÃrálók is csak a pontszámok összesÃtése után ismerték meg a gyÅ‘ztes személyét.
Farkas Edina, a budapesti Veranda Cukiműhely elmondta, a Budapest aranyalmája elnevezésű sütemény egy linzer alapra helyezett mousse kocka. Ezt kÃvülrÅ‘l részben giandujás tejcsokoládéba forgatott mogyoró borÃtja. Belsejében almás betét rejtÅ‘zik, citrom curddel és narancsos-kávés krémmel, mindezt pedig giandujás tejcsokoládé mousse veszi körül.
Tovább az eredeti cikkre: Giandujás-almás sütemény lett idén Budapest desszertje